top of page

BOLU VE DÜZCE’DE INNOTEAM YARIŞMASI PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

MAR. 07, 2017

Doğu Marmara KOBİ’lerinin İnovasyon Kapasitesinin Geliştirilmesi InnoTEAM Yarışmasına Başvurular Devam Ediyor. Yarışmanın tanıtımı için düzenlenen son paneller, Bolu ve Düzce'de 7 Mart 2017 tarihinde gerçekleştirildi.

Yarışmadan firmaların azami faydayı sağlayabilmesi için bölge illerinde panel programları oluşturuldu. Bu kapsamda düzenlenen panellerden sonuncusu Bolu ve Düzce’de gerçekleştirildi. Sabah saatlerinde Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleşen panelin ardından, öğleden sonra Bolu Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki panelle tüm bölgede bilgilendirmeler tamamlandı.
Bolu’daki panelin açılış konuşmasını organizasyona ev sahipliği yapan Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Türker Ateş yaptı. Türker Ateş konuşmasında “Rekabetin giderek arttığı şu dönemde, firmaların varlığını sürdürebilmeleri ve kendilerini geliştirebilmeleri için inovasyon kaçınılmazdır. Böylesi bir katkıya vesile olacağına inandığımdan, bu yarışmanın başta Bolu ili olmak üzere tüm bölgeye hayırlı olmasını dilerim” temennisiyle tamamladı.
Açılış konuşmasının ardından panel programında ilk konuşmayı, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Sayın Şevket Kırıcı yaptı. InnoTEAM yarışma projesinin çıkış noktası ve yarışma süreci hakkında bilgilendirmede bulunan Şevket Kırıcı “Bu yarışma ile, bölgedeki KOBİ’lerin inovasyon yönetimi becerilerinin geliştirilmesinin, inovatif KOBİ’lerin tespit ve teşvik edilmesinin ve bölgenin inovasyon farkındalığının artırılmasının amaçlandığını” belirtti. Şevket Kırıcı konuşmasında, “ilk aşamada bölgedeki 30 firmanın inovasyon kapasitesinin birbiriyle kıyaslanarak ölçüleceği sistemde, sonraki yıllarda bölge için bu sayının giderek artmasının hedeflendiğini” ifade etti. Kırıcı, konuşmasını “Ajansın bugüne kadar verdiği destek mekanizmalarından farklı olarak, bu defa mali destek yerine firmaların inovasyon altyapılarını kurmaları veya halihazırda kurulu ise bu sistemi geliştirmeleri için insan kaynağı desteği veriyoruz. Bilgi çağını yaşadığımız şu günlerde, ilerleyebilmek için ihtiyaç duyduğumuz en temel unsur da bilgidir” ifadeleriyle sonlandırdı.
InnoTEAM yarışmasında MARKA’nın çözüm ortağı olan Sabancı Üniversitesi ekibini temsilen Araştırma ve Lisansüstü Politikalar Direktörlüğü’nde Kıdemli Uzman olan Cem Emre MEMİŞ ise ikinci panelist olarak inovasyon yönetim danışmanlığının ne olduğu, dünyada bu alandaki başarılı uygulama örnekleri ve bu yarışma kapsamında uygulayacakları anketin içeriği hakkında katılımcılara bilgi verdi. Cem Emre Memiş konuşmasında “inovasyonun yalnızca üründe olduğu algısının aksine, firmanın yaşam döngüsü çerçevesinde pek çok alanda inovasyon yapabilme fırsatı olduğunu; dolayısıyla farklı nitelikteki firmalar için bunun bir avantaj olduğunu” belirtti.
Panelin son konuşmasını, inovasyon yönetimi konusundaki bilgi ve tecrübelerini aktarmak üzere, alanında uzman isimlerden biri olarak paneli onurlandıran Kastamonu Entegre Strateji ve İş Geliştirme Direktörü Sayın Dr. Hüseyin Güler gerçekleştirdi. Hüseyin Güler konuşmasında “uluslararası arenada büyük bir firma olsak da inovasyon konusunda bizim de her geçen gün yeni öğrendiğimiz ve deneyimlediğimiz birçok şey oluyor. InnoTEAM gibi projelerin firmalara sağlayacağı en büyük katkının, dışardan bir göz olarak firmaların bu yolculukta yeni şeyler öğrenmelerine ve deneyimlemelerine aracılık etmesi olduğunu” belirtti. Güler konuşmasını, “InnoTEAM benzeri araçlar sayesinde, firmamızda yeni fikirler üretmeye hevesli personellerimizi keşfettik, patent başvurusunda bulunabileceğimiz yeni ürünler geliştirdik. Diğer bir deyişle, inovasyon gözlüğüyle firmamıza baktığımızda, firmamızda daha önce görmediğimiz pek çok şey gördük. Ölçeği ne olursa olsun, her firmanın böyle bir gözlüğe ihtiyacı olduğunun” altını çizerek sonlandırdı.

bottom of page